Har försökt att fota en överblick över trädgården som den ser ut nu :) Mest för att ha kvar inför framtiden. Hittade ett gammalt iphonefoto som visar någorlunda hur det såg ut i "original" utförande, dvs innan jag började rota runt.
 
 
Orensade udda rabatter på konstiga ställen med kattskallar runt hela. Ett rent H-vete att sköta. Idag är järnställningen, "scenen" och lusthuset borta. En hög rabatter med plus en massa halvdöda/döda buskar.
 
Jag strävar alltid efter en lättskött vacker trädgård och nu även efter lite öppna ytor så att lilla E har någonstans att röra sig och leka, nu och i framtiden.
 
Dessutom brukar taggiga rosenbuskar och dylikt bli förpassade till de bakersta hörnen i trädgården där man inte rör sig lika ofta.
 
Nu ser det lite mer välordnat ut. Iaf tycker då jag det :)
 
 
Den lilla halvdöda hängsalixen ska få flytta. Förhoppningsvis överlever den. Lysingen ska få flytta till slänten tillsammans med daggkåporna när det är klart där. Där kan de få sprida sig bäst de vill. Tills vidare får de vara där de är (och hållas i shack med gräsklipparen) :) Då blir hela mitten på gräsmattan en öppen yta. Perfekt för hopp och lek! Nedre delen av tomten känns så mycket större nu och jag trivs.
 
Den bortre delen av trädgården är under uppbyggnad. Just nu händer mycket där. Två halvdöda riktigt taggiga elaka rosenbuskar har fått stryka på foten. Hämnden är ljuv! Försökte att klippa ur dem men de var så illa däran att det inte var någon mening. Dessutom har jag fortfarande taggar kvar som jag inte får ut ur min hand... Så... de fick "åka traktor..."
 
 
Så, nu ska marken jämnas till och fyllas igen där det varit buskar, scen och lusthus. Sedan ska här sättas bärbuskar! Svarta, vita och röda vinbär till att börja med. Har även krusbär men de ska nog få bo vid odlingarna som ska fixas till vid växthuset. Det där med taggiga buskar där barn springer...
 
 
Längst bort i hörnet bakom lusthuset fanns en gammal rabatt full med påskliljor som spridit sig hejvilt. Jag hade tänkt ta bort den men med huset borta blev rabatten helt plötsligt logiskt placerad. Så nu ska liljorna upp och rabatten fixas till. Tyvärr är Lilla E inte fullt lika road som mig av grävande så det får ta sin lilla tid. Jag tror att rönnen ska få stå kvar. Alltid trevligt med lite skugga emellanåt. Får se om jag känner lika senare men tillsvidare står den där den står.
 
Även om jag inte är överförtjust i taggiga buskar tycker jag ändå om rosor. Så jag har faktiskt sparat en liten en som ska få flytta till en bättre plats och som kommer att skötas från början. Den kommer att blomma i vitt och doftar otroligt gott!
 
 
Funderar på om mina rosor i min gamla trädgård övervintrade. Kanske måste åka och rädda dem om de gjorde det. Ingrid Bergman, Peace och Flamentanz (minns inte just nu vad den fjärde hette) förtjänar ett bättre öde.
 
Idag fick mina sötpotatisskott flytta ut till växthuset. Hoppas verkligen inte att det bara blir 4 grader på natten nu då som de hotade med. Känner dock att nu får det vara nog. Det får bära eller brista. Plantorna ska ut!
 
Blommar gör det där ute iaf, paprika, chili och tomater. :)
 
 
 
Man tänker inte på det men tomater har faktiskt riktigt vackra blommor. Som små soliga glädjespridare. Synd att tomater inte är gott bara...
 
 
Physalisplantorna är riktigt stora och frodiga. Jag hoppas på massor av physalis! Tyvärr måste nog sommaren skärpa till sig lite om det ska hända.
 
Oj, vilket långt inlägg det blev :O
Jag skyndar mig att avsluta med en bild på mitt goa sällskap, förutom regnet och myggen då, Mysan. Min lilla skruttkisse.
 
 
Hon är ordentlig och kliver helst bara på trampstenarna i rabatten :D Duktig kisse!
Hej hopp!
 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej