Ja shit, nu har rådjuret som förpestat min tillvaro fått ett litet kid! Jättegulligt! Men inte i min trädgård :( Antar att alla utom trädgårdsfantaster älskar Bambi. Måste säga att jag är jäkligt less på dem vid det här laget. Har planerat att trycka ner påskliljor i en ram runt hela min nya blomrabatt. Då kanske det får växa lite grann där iaf. Försökte att ta en bild men ingen blev bra. Jag anar dock att det kommer att komma mååååånga fler chanser att fota de små gynnarna.
 
Om vi bortser ifrån rådjur som gnager överallt och sorkar som helt plötsligt krälar upp mitt i rabatten så går det riktigt bra med odlandet så här långt. Paprika, chilin och gurkan blommar, Physalisen och sötpotatisskotten växer så att det knakar. Nu hoppas jag bara att vi kan börja få lite sommar på riktigt även här uppe. Mina plantor vill ut!
 
 
 
Gurkan ska däremot få bo inne hela sommaren. Iallafall den här. Har satt en Miniature white från Runåberg och redan fått skörda två små godingar! Den växer otroligt fort och har redan massor av nya små gurkor på gång. Perfekt som snacks då den ska skördas endast 6 cm lång :D
 
 
 
Otroligt snabbväxande och riktigt spröd och god! Rekommenderas verkligen :)
 
Även mina små citronplantor växer på. Ska försöka att se till att de överlever ett tag till. Vore roligt att ha ett egenodlat citronträd tills vi har fått till vår inglasade uteplats. Det lär dröja men drömmar måste man få ha!
 
 
Har grävt upp en jättedaggkåpa och ska gräva upp nästa imorgon. Omplacerat en riktig bjässe till pion efter att den sanerats från tistelrötter. Så VANSINNIGT less på tistlar. Ska utrota varenda en från trädgården. Bara vänta ska ni få se! Jag har vunnit en lång dryg fight med kirskål så lite tistlar ska nog gå bra med.
 
Även vagnshjulen är väck från rabatten. Om allt går enligt plan kommer de att få andra platser senare om inte så blir de nog sålda eller uppeldade.
 
Idag har det inte hunnits något i trädgården då vi tog en tur med bilen och hälsade på gamla elever och kollegor. Trevligt och välbehövligt att roa sig med något nytt och se lite andra ansikten. Lilla E tyckte det var toppenskoj och däckade efter 3 min i bilen på vägen hem :)
 
Nu hoppas vi på en lite fin dag imorgon. Då blir det gräva gräva gräva!