Med försöksverksamheten "chiliodling". Ifjol var det ändå ganska nedslående resultat även om skörden trots allt inte var så dålig. Så i år är det ny djärva tag. Chilifröna sattes för lite drygt en vecka sedan i minidrivhus med en värmematta under. Trot eller ej men de flesta sorterna har redan grott!
 
 
Mitt endra problem blev dock ljustillgången. Efter flytten finns det ju inte så många fönster att tillgå som jag är van. Problemet löstest då ett gammalt trasig akvarium grävdes fram ur gömmorna. På prov bor nu chiliplantorna i akvariet under akvariebelysning. Verkar faktiskt fungera helt OK så här långt.
 
Nu inväntar jag bara Paprikorna också. Eftersom fröerna var rätt gamla förväntar jag mig inte att så många ska gro. Har dock nyare fröer som ska få hoppa ned i jorden snart också. Har dessutom satt ca 10 spetspaprikaplantor med.
 
Även en del andra random fröer har också redan fått åka ned men jag har inte så stora förväntningar på att det ska lyckas. Tror det mer var i ren desperation då sommaren känder alldeles på tok för långt bort.
 
Men jag kan ju även denna vinter glädjas åt att ALLA mina orkideer blommar. Helt seriöst, varenda en har blommat eller blommar fortfarande!
 
 
Sedan kan jag ju också glädjas tulpanerna jag fick på alla hjärtans dag i några dagar till med :)
 
 
 
Hej hopp!