Ja, nu är det definitivt över för den här säsongen. Allra helst skulle jag vilja gå i ide och inte vakna förrän till våren. Visst, hösten är vacker, det är den! Men efter hösten kommer ju den årstid jag verkligen gillar allra sämst. Vinter...
Det enda man kan göra är att sukta efter sommaren.
 
Idag har jag iallafall roat mig med att kratta löv och täcka alla rabatterna. Det har ju som sagt inte varit så mycket bevänt med trädgårdsskötseln i år. Så de behöver nog lite extra täcke nu över vintern och lite extra näring när det multnar ner till våren. :)
 
Just nu i min trädgård sprakar det av färg... 
 
 
Häcken är nog faktiskt som finast just nu :)
Även Judekörsen...
 
 
I år har jag faktiskt varit riktigt duktig på att ta hand om fröer. Det ska bli spännande att så egna fröer nästa vår!
Bland annat planerar jag att ha massor med solrosor.
 
 
Sedan har jag pionvallmo, lammöra och en hel del annat. Har även fått frön från den enormt vackra blå bergsvallmon av en kollega. Hoppas, hoppas att jag kan lyckas med en planta eller två. Skulle vara så roligt att lyckas få den i blom med. Tyvärr ska den ju vara lite svår att få att trivas men värt ett försök är det ju.
 
Sedan blommar det faktiskt fortfarande.
 
 
Lite så där lagom charmigt bland alla höstlöven :)
 
Lärdomar från i år...
 
* Plantera om solrosorna tidigt! De vill ha mycket plats, näring och stöd om man försår.
* Plantera björnbärsbuskar på det allra soligast läget i trädgården. För trots den fantastiska sommaren vi har haft hann mina björnbär inte mogna :( De står dock ganska skuggigt tyvärr. Massor med kart, inga bär.
* Det är inga problem att odla blomkål utan extra gödsel eller täckning alls! Kul!
* Hemmaodlade päron är sjukt goda :D Tror trädet är inne på sitt femte år och för första gången gav det frukt! Inte stora men det är ju inte trädet heller. Men många och ack så söta och goda :)
 
Yep that's it.