Ja när tjälen satt sig och allt är fruset ute då är det dystert. Vad ska man nu göra när man inte kan pyssla i trädgården, det blir ett stort tomrum som måste fyllas.
 
Men ibland måste man ju också se det fina i kråksången. Hur vedervärdigt fasansfullt kallt det än är så är det rätt fint ibland också. (Något som jag helst undviker att erkänna.)
 
 
Judekörsens klockor hänger kvar och ger en alldeles särdeles märklig charm åt vinterrabatten. Häcken gör sig inte bara fin på hösten då den formligen sjuder av färg utan också på vintern.
 
 
Egentligen är det väl tur att trädgården sover på vintern så slipper man gå ut... Istället kan man sitta inne och mysa vid brasan och beställa alla frökataloger och alla fröer man vill ha. Det har ju sin charm det med. Mina beställningar har redan börjat droppa in :) 
 
 
Minst en gång om år blir det en beställning hos Jalapeno.nu. Supergillar deras snabba leveranser! I år ska jag minsann inte sätta mina chiliplantor för sent! I år ska alla (minst 10 sorter) planteras redan i Januari. Men innan dess måste jag nog skaffa mig redig belysning så att de inte bara blir rangliga. Den här sommarens plantor står nu nedklippta på fönsterbrädan och förhoppningssvis så har jag inte tagit livet av stackarna innan våren kommer.
 
Sedan har jag också beställt en hel del trädfröer och andra spännande saker! Har också en hel drös med lökar som förhoppningssvis övervintrar också. Nästa sommar då ska det minsann inte vara brist på plantor det kan jag lova. Den här sommaren har ju som sagt inte varit mycket bevänt med om man ska se ur odlingssynpunkt.
Så jag har MASSOR att ta igen!
 
Näpp nu ska jag nog ta och beställa några fler frökataloger ;)